ua

В-каротин 1% кристалічний порошок "DSM N.P." /Швейцарія/

В-каротин 1% кристалічний порошок "DSM N.P." /Швейцарія/ Е160А

В-каротин 1% кристалічний порошок "DSM N.P." /Швейцарія/

karotin1

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПРОДУКТ

B-Carotene 1% CWS/M

ОПИС

B-Carotene 1% CWS/M це дрібний порошок. Окремі частинки містять розчин Бета–Каротину у середовищі ланцюгових тригліцеридів, дрібно диспергованих у матриці Акації, Цукрози та Мальтодекстрину.

Дл – альфа токоферол та Аскорбат натрію додаються у якості антиоксиданту, діоксид кремнію . як засіб для обробки.

Продукт може містити білі частинки, які є агломератами засобів для обробки. Вони не впливають на якість продукту.

ІДЕНТИФІКАЦІЯ ПРОДУКТУ

Код продукту: 50 0374 1

Хімічна назва: ß- каротин

CAS код: 7235-40-7

EINECS: 230-636-6

INCI назва:Бета каротин

Індекс кольору: 40800

Номер Е: Е 160а (і)

Емпірична формула: C40H56

Молекулярна маса: 536,88 г/моль

ОСОБЛИВОСТІ

Зовнішній вигляд : дрібний порошок

Колір оранжевий

Дрібність (Стандарти США)

Сито № 80: мін. 95%

Втрати при сушінні: макс. 5%

Розчинність у воді розчинний

Інтенсивність кольору водного розчину

  • А (1%, 1см) в максимумі: макс. 25

Вміст Бета-каротину Min. 1,0%

Мікробіологічна чистота


  • Загальний аеробний мікробний рахунок

<103 КУО/г

  • Загалом поєднаних цвілі і дріжджів

<102 КУО/г

  • Ентеробактерія

<10 КУО/г

  • Кишкова паличка

Негативно у 10г

  • Сальмонела

Негативно у 25г

  • Стафілокок

Негативно у 10г

  • Синьогнійна паличка

Негативно у 10г

РОЗЧИННІСТЬ

B-Carotene 1% CWS/M розчинний у холодній воді, надає жовтого забарвлення .

СТАБІЛЬНІСТЬ ТА ЗБЕРІГАННЯ

B-Carotene 1% CWS/M чутливий до повітря, тепла, світла та волості. B-Carotene 1% CWS/M може зберігатись протягом 30 місяців від дати виробництва у закритому, оригінальному контейнері та при температурі нижче 15ºС. Термін придатності вказаний на етикетці. Зберігайте контейнер щільно замкненим. При відкритті, швидко використайте вміст.

ВИКОРИСТАННЯ

B-Carotene 1% CWS/M може використовуватись, як поживна речовина або барвник у харчовому застосуванні включно з з харчовими/дієтичними добавками та як барвник у фармацевтичних препаратах. Основний придатний розчин може бути приготовано шляхом повільного додавання необхідної кількості порошку у співвідношенні 10-15р до ваги холодної чи теплої води при умові постійного помішування.

БЕЗПЕКА

B-Carotene 1% CWS/M є безпечний для передбаченого використання. Для уникнення проковтування, вдихання пилу або прямого контакту використовуйте засоби індивідуального захисту та міри особистої гігієни.

Для повної інформації щодо безпеки та необхідних застережень, звертайтесь, будь-ласка, до відповідної карти безпеки продукту.

ЮРИДИЧНА ЗАПИСКА

Інформація, що надається у даній публікації базована на наших сьогоднішніх знаннях та досвіді, та може використовуватись на ваш розсуд та ризик. Це не звільняє вас від виконання застережень та власних тестувань. Ми не беремо на себе відповідальність за зв'язок з вашим продуктом та його використанням. Ви повинні ознайомитись зі всіма доступними правилами та законами , та спостерігати за всіма другорядними правилами.

Бета Каротин один з природних каротиноїдів, яких налічується понад 600. Каротиноїди це пігменти від жовтого до червоного кольору, широко поширені в рослинах. Близько 50 каротиноїдів здатні відтворювати активність вітаміну А і тому їх відносять до числа каротиноїдів, що є провітаміном А. бета-каротину найбільш розповсюджений і найбільш ефективний провітамін А в наших продуктах. Бета-каротин може перетворюватися на вітамін А в людському організмі (фактор перерахунку бета-каротина в вітамін А 6: 1, тобто 6 мг бета-каротина відповідає 1 мг вітаміну А у вигляді ретинолу), Теоретично одна молекула бета-каротина може розщеплюватися на дві молекули вітаміну А, однак в організмі бета-каротин тільки частково перетворюється на вітамін А, а частина, що залишилась накопичується в незмінному вигляді. Більше того, частка бета-каротина, що перетворюється в вітамін А в організмі, контролюється статусом вітаміну А, що в результаті дозволяє уникнути отруєння надлишком вітаміну А в організмі. Відповідно отриманим в даний час даним бета-каротин, є безпечним джерелом вітаміну А, виконує ще багато важливих біологічних функцій, які можуть бути ніяк не пов'язані з його статусом провітаміна.

Основні джерела

Найкращими джерелами бета-каротину є яскраво жовті чи помаранчеві овочі, фрукти, темно-зелені листові овочі, а саме: морква, гарбуз, абрикос, шпинат, броколі, салат, капуста, спаржа, зелений горошок і т.д.

Вміст бета-каротина в овочах і фруктах може бути різним у залежності від сезону і ступеню зрілості. Біологічна цінність бета-каротину з овочів і фруктів залежить від методу їх приготування перед вживанням. Тому любі вказівки щодо вмісту бета-каротину в продуктах є лише приблизними величинами.

Бета-каротин випускають у твердих і м'яких желатинових капсулах, в таблетках, він також входить а склад полівітамінних таблеток, біологічно активних добавок до їжі, застосовується для збагачення та фарбування продуктів харчування.

Застосування бета-каротину в харчовій промисловості.

Бета-каротин дуже широко використовується в харчовій промисловості в якості барвника і провітаміну А з метою збагачення продуктів харчування.

Збагачення

В силу своєї безпеки бета-каротин визнаний більш підходящий, ніж вітамін А для вітамінізації продуктів. Так, наприклад, у багатьох країнах світу, де встановлені стандартні норми додавання вітаміну А в маргарин в даний час вітамін А частково замінений на бета-каротин, який одночасно надає продуктам привабливий жовтуватий колір.

Також, спеціально для збагачення розроблена форма бета-каротину, яка не володіє фарбуючими властивостями. Використовуючи таку форму можно отримати бажаний рівень збагачення без побоювання змінити забарвлення продукту.

Фарбування

Як барвник, каротиноїди використовуються людиною вже протягом багатьох років. Гамма фарбування достатньо широка: від блідножовтого до насичено червоного кольору з усіма перехідними відтінками. Серед каротиноїдів для фарбування застосовують не тільки бета-каротин, а також інші каротиноїди: кантаксантин, апокаротиналь, лікопін.

Забарвлення їжі, тим більше напою, надзвичайно важливе і може безпосередньо впливати на сприйняття їх на смак. Основні причини фарбування продуктів харчування:

• Покращення кольору продукту,

• Стандартизація забарвлення, наприклад компенсація сезонних змін

• відновлення фарбування, втраченого внаслідок обробки

• Додання забарвлення спочатку безколірним продуктам

Завдяки своїй безпеці (барвник ідентичний натуральному), стабільності, універсальності застосування, високій фарбувальній здібності і природному спектру забарвлення, каротиноїди є одними з найпоширеніших барвників, які використовуються у всіх галузях харчової промисловості. Використання бета-каротину в якості барвника дозволяє, крім додавання привабливого забарвлення збільшити поживну цінність продукту,

Форми каротиноїдів

На ринку представлена ​​широка гама різних форм бета-каротину, що дозволяє підібрати оптимально відповідну форму для збагачення або фарбування будь-якого продукту харчування.

Жиророзчинні форми бета-каротину (мал. 1) дуже широко використовуються в масложировій промисловості, ідеально підходять для забарвлення маргарину, рослинного масла, сирів, майонезу. Рівень внесення залежить від бажаного забарвлення і зазвичай варіюється в диапазоні від З до 25 мг / кг.

Водорозчинні форми бета-каротину (вододисперсні форми та емульсії) (мал. 2) спеціально розроблялись для фарбування / збагачення сухих продуктів і продуктів на водній основі. Вони використовуються у виробництві молочних напоїв, морозива, сухих розчинних напоїв, пудингів, супів, кондитерських та макаронних виробів. Основна галузь використання водорозчиних форм каротиноїдів в галузі безалкогольних напоїв.

Каротиноїди можуть використовуватися в різних концентраціях і комбінуватися в різних пропорціях для отримання бажаних відтінків. Рекомендується проводити попередні технологічні випробування з метою точного визначення необхідних дозувань. За допомогою каротиноїдів можна отримати різні відтінки кольору, необхідні для того чи іншого продукту. Як правило, достатньо додавати від 10 до 50 г бета-каротину на кожні 1000 кг / л готового продукту.

 karotin2