MILCHTEST (тест для визначення антибіотиків) «Packhaus Rockmann GmbH» /Німеччина/
MILCHTEST (тест для визначення антибіотиків) «Packhaus Rockmann GmbH» /Німеччина/
Для визначення залишкової кількості антибіотиків та сульфамідних речовин у молоці ТОВ «Галеан, Лтд» пропонує MILCHTEST «Packhaus Rockmann GmbH» /Німеччина/. З 1974 року це визнаний у всьому світі стандарт для аналізу залишкових кількості антибіотиків у молоці. Це Це інгібіторний тест, основний на дифузії у середовищі агара бактерій Bacillus StearothermоphiIus з рН-індикацією. Найкраші показники аналізу: широкий спектр визначень, дуже висока чутливість до пенецилінових речовин, чутливість до виликої кількості антибіотиків та миючих речовин (29 антибіотиків та 11 інгібуючих речовин), репродуктивність та надійність, тривалий термін придатності, чіткі результати.
MILCHTEST може бути використаний для дослідження інших (рідких) продуктів на наявність антибіотиків. Не виникає ніяких проблем при тестуванні: відновленого молока, знежиреного молока, молока, що пройшло теплову обробку, сироватки. Молоко від інших видів тварин (вівць, кіз, буйволиць), вершки, йогурт, шоколадне молоко, креми та ін., а також сеча, сік сирого м'яса, сироватка крові, в принципі, можуть тестуватися MILCHTEST
Стандартні дифузійні тести для визначення залишкових кількостей антибіотиків і сульфамідних речовин в молоці
ВВЕДЕННЯ
Лікарське лікування молочної худоби від різних захворювань викликає появу залишкових кількостей медичних препаратів в молоці протягом певного періоду часу, що вкрай небажано як з точки зору охорони здоров'я, так і з технологічних причин, специфічним для молочної промисловості. Таким чином, є об'єктивна необхідність в простій і надійній системі оцінки молока як для молочної індустрії, так і для виробників молока, які повинні прагнути виключити потрапляння залишків лікувальних препаратів в молоко. Виходячи з цього, Компанія «DSM Food Specialties» розробила стандартний тест для визначення залишкових кількостей антибіотиків і сульфамідних речовин в молоці, що отримав патентований назву "дельвотестом" і відрізняється винятковими перевагами. MILCHTEST увійшов до російського ГОСТ Р 51600-2000 "Молоко. Методи визначення антибіотиків".
ОСНОВНІ ПЕРЕВАГИ
1. Надійність і точність.
2. Дуже висока чутливість до пеніцилінових речовинам.
3. Досить висока чутливість до більшості інших антибактеріальних речовин.
4. Простота виконання аналізів і легкість визначення іхрезультатов.
5. Тривалий термін зберігання.
ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ВИКОНАННЯ Ампульні ТЕСТІВ
Для інкубаційної витримки ампул (підтримки постійної температури) розроблено оригінальний сухий нагрівач, що працює від мережі змінного струму напругою 220 В (є модифікації сухого нагрівача з харчуванням 12 В постійного струму, для використання в автоцистерні при перевезенні молока), що має ряд серйозних експлуатаційних переваг перед стандартними водяними банями. Контроль температури в порожнині нагріву ампул здійснюється електричним термометром з дисплеєм на рідких кристалах. Контроль часу здійснюється електронним таймером з аналогічним дисплеєм. Комплект для ампульного тесту включає в себе також шприц і достатня кількість одноразових піпеток для відбору проб об'ємом 0,1 мл.
СКЛАД КОМПЛЕКТУ ПРЕПАРАТІВ
До складу комплекту входять:
• 4 блоку ампул (для модифікації МІНІ - 1 блок) по 25 штук кожен, містять тверду фіолетову агарове середовище, що включає стандартизоване кількість спор Bacilus Stearotermophilus var. Calidolactis C953;
• шприц-дозатор для відбору проб молока;
• 100 штук одноразових піпеток (для МІНІ - 25) для відбору проб молока;
• пінцет.
СУТНІСТЬ МЕТОДУ
• Агарові середу містить стандартизоване кількість спор мікроорганізму Bacilus Stearotermophilus var. Calidolactis C953 Цей вид бактерій був обраний через їх високої чутливості до більшості антибіотиків, і особливо пеніциліну та інших бета-лактамних речовин. При зберіганні в холодних умовах спори зберігають свою життєздатність протягом багатьох місяців.
• При підвищенні температури до 64 0С суперечки швидко розмножуються, що призводить до утворення кислоти. Коли кількість цієї кислоти стає достатнім, відбувається зміна кольору індикаторного середовища з фіолетового на жовтий.
• Разом з тим, якщо проба молока містить інгібіруюшіе речовини, наприклад залишки антибіотиків, то вони будуть дифундувати в агарове середовище і, коли їх концентрація стане досить високою, вони затримають процес розмноження бактерій і, відповідно, утворення кислоти. У цьому випадку колір тесту не зміниться на жовтий: він залишиться фіолетовим, якщо концентрація інгібітора вище межі виявлення для цього інгібітора, і він буде мати колір між фіолетовим і жовтим, якщо концентрація інгібітора близька до межі виявлення.
• Поведінка "робочих" мікроорганізмів, яке включає в себе розмноження, розвиток і утворення кислоти, залежить від температури витримки. Як занадто висока, так і занадто низька температура викликають уповільнення цих процесів, що призводить до збільшення тривалості аналізу. Відхилення від оптимальної температури також можуть впливати на чутливість тесту по відношенню до певних речовин.
ДОСЛІДЖЕННЯ ДРУГІХВІДОВ ПРОБ ПРОДУКТІВ
MILCHTEST може використовуватися для дослідження інших (рідких) продуктів на наявність антибіотиків. Не виникає жодних проблем при тестуванні:
• відновленого молока;
• знежиреного молока;
• пройшли теплову обробку молока;
• сироватки.
Молоко від інших видів тварин (овець, кіз, буйволиць), вершки, йогурт, шоколадне молоко, креми та ін., А також сеча, сік сирого м'яса, сироватка крові, в принципі, можуть тестуватися, якщо такі перешкоджають чинники, як жир, кислота або барвники будуть нейтралізовані.
МЕЖІ ВИЯВЛЕННЯ
Таблиця показує рівень визначення антибіотиків (частки на мільйон, або ng / ml) в змішаному, сиром коров'ячому молоці при використанні методу MILCHTEST
Антибиотики и ингибирующие вещества |
Уровень определения антибиотиков во время проведения теста |
Уровень определения антибиотиков после 3 часов |
Группа К пактам |
|
|
пенициллин |
1-2 |
2-3 |
ампенициллин |
4 |
6-7 |
амоксициллин |
2-3 |
3-5 |
цефтифур |
25-50 |
50-100 |
цефапирин |
4-6 |
6-8 |
клоксациллин |
20 |
20-30 |
диклоксациллин |
10 |
10-20 |
оксациллин |
10 |
10 |
|
|
|
сульфамиды |
|
|
сульфадиазин |
25-50 |
100-150 |
сульфаметазин |
25-100 |
100-250 |
|
|
|
тетрациклин |
|
|
тетрациклин |
250-500 |
800 |
окситетрациклин |
250-500 |
800 |
|
|
|
Микролиды |
|
|
тилозин |
30 |
50 |
спирамицин |
400-600 |
800-1000 |
эритромицин |
40-80 |
200 |
|
|
|
Другие |
|
|
Триметоприм |
50-100 |
200-300 |
дапзон |
0,5-1 |
1-2,5 |
|
|
|
Аминоглицоциды |
|
|
Гентамицин |
50 |
200 |
Неомицин |
100-200 |
300-600 |
|
|
|
Зазначені вище показники в таблиці засновані на показаннях жовтого / фіолетового до фіолетового кольору і є індикативними. Позитивний результат тесту рекомендується додатково підтвердити. Факторами, що впливають на результат тесту, є час інкубації, температура, умови зберігання і людський фактор.
ЧУТЛИВІСТЬ до МОЮЧИХ та дезінфікуючих речовин
Імовірність отримання помилкової позитивної реакції через можливе забруднення проби миючими або дезінфікуючими речовинами може мати місце тільки у разі високої концентрації цих речовин. Якщо ж вони застосовуються для мийки доїльного обладнання і обробки вим'я, то їх кінцева концентрація в молоці зазвичай занадто мала, щоб вплинути на процедуру тестування. Зазвичай MILCHTEST інгібується такими речовинами тільки при концентрації 0,1% (100 частин на млн.) Або вище. Деякі приклади наведені в таблиці 2.
Таблиця 2. Концентрації деяких миючих і дезінфікуючих речовин, що дають позитивний результат при тестуванні
активний хлор |
200 частей на млн. |
йод |
150 частей на млн. |
Перекис водню (30%) |
600 частей на млм. |
Цетримід (четвертинний бромід амонію) |
100 частей на млн. |
Фармкват (5% четвертинний хлорид амонію) |
10000 частей на млн. |
Родалон (четвертинний хлорид амонію) |
30 частей на млн. |
Ніроклар (на основі фософрной кислоти) |
500 частей на млн. |
Калгонайт (5% дихлоро-ізо-ціанурат калію) |
100 частей на млн. |
Сублимат (ртутний хлорид) |
10 частей на млн. |
дихромат калію |
20 частей на млн. |
азид натрію |
50 частей на млн. |