Молочна кислота
Молочна кислота Е270
Технологічні функції Регулятор кислотності, підкислювач, консервант, каталізатор гідролізу та інверсії.
Синоніми 1-Гідроксіетан-1-карбонова кислота; англ. lactic acid, 2-hydroxy propionic acid; ньому. D-, L- und DL-Milchsaure, 2-Hydroxipropion-saure; фр. acide lactique, acide 2-hydroxypropionique ..
Емпірична формула СзН6О3.
CAS №: 50-21-5 (D-молочная кислота: 10326-41-7; L-молочная кислота; 79-33-4; DL-молочная кислота; 598-82-3).
Фізико-хімічні властивості: Хор. розч., змішується з водою і спиртами; СР розч. в ефірі; не розчин. в жирних розчинниках.
Загальна кислотність,% 20 40 90
Частка полімолочной кислоти,% 0,2 0,5 30
Щільність 1,05 1,09 1,20
Органолептичні властивості Сиропоподібна рідина від безбарвного до слабо-жовтуватого кольору з кислим смаком.
Природне джерело У багатьох фруктах, винах, кисляку, кислій капусті; при фізичному навантаженні утворюється в м'язах.