ru

Сорбат калію

Сорбат калію Е202

Технологические функции Консервант.

Синонимы Калиевая соль сорбиновой кислоты; англ. potassium sorbate; нем. Kaliumsorbat; фр.sorbate de potassium.

Органолептические свойства Белый кристаллический порошок или гранулят почти без запа­ха, с горьковатым вкусом.

CAS №:24634-61-5

Фізико-хімічні властивості: Тпп -270С (з розкладанням). Розч. у воді (1380г/л); погано розч. в етанолі.

Застосування: Сорбат калію пригнічує дію на дріжджі, цвілеві гриби і деякі види бактерій, блокуючи ферменти. Сорбат калію так само, як і сорбінова кислота, не володіє мікробіцидною дією, він тільки уповільнює розвиток мікробів, тому додавати сорбат є сенс тільки у гігієнічно чисті харчові продукти і сировину. Деякі мікроорганізми можуть навіть розщеплювати і засвоювати сорбат.

Застосовують сорбат калію для консервування рибних, фруктових продуктів, ковбасних виробів, безалкогольних напоїв, молочних продуктів, сирів, кондитерських виробів і т.п. в кількості до 0,2% (у перерахунку на кислоту), у винах із залишковим цукром для запобігання переброджування у кількості до 200 мг / л (у перерахунку на кислоту), для обробки проти цвілі желатинових плівок на м'ясопродуктах, поверхні хліба та хлібобулочних виробів, сухофруктів, пакувальних матеріалів для харчових продуктів.