ru

Аскорбінова кислота «DSM N.P.» /Швейцарія/, фарм

Аскорбінова кислота «DSM N.P.» /Швейцарія/, фарм Е300

ascorbin1

Тепер відрізнятися від конкурентів простіше ніж здається. Аскорбінова кислота або вітамін С є одним з найсильніших антиоксидантів, відомих науці. У харчовій промисловості аскорбінова кислота оберігає забарвлення м'яса (в основному "копчене" м'ясо, "копчені стегенця", які замість натурального копчення, просто підфарбовуються в потрібний колір) від окислення.

Аскорбінова кислота

натуральний антиокислювач;

захищає упакований в плівку продукт від зміни кольору;

захищає жири і смакові речовини від окислення і появи гіркоти;

знижує потребу в обробці SO2;

прискорює почервоніння в м'ясопродуктах;

знижує потребу в нітрити та нітрати;

стабілізує імунітет, підвищує опірність організму до різних інфекцій, простудних захворювань, знижує фізичне стомлення і підвищує працездатність;

Ваші вигоди від співпраці з нашою компанією:

Ви покращуєте свій продукт і оберігаєте здоров'я своїх споживачів.

Ви економите кошти на доставку, так як товар буде доставлений за вказаною Вами адресою.

Ви отримуєте безкоштовну консультацію. Наші технологи охоче допоможуть Вам у вирішенні виробничих питань.

Можливість відстрочки платежу. При підписанні договору ми погоджуємо оптимальні умови оплати.

Зробіть замовлення протягом 10 календарних днів від дати отримання комерційної пропозиції і отримаєте додаткову знижку 5%.

ascorbin2ascorbin3

Аскорбінова кислота та її похідні (вітамін С) добре відомі і заслужено широко застосовуються в харчовій промисловості.

Функції аскорбінової кислоти в організмі й прояв дефіциту

Підтримує в здоровому стані кровоносні судини, шкіру і кісткову тканину; стимулює захисні сили організму, зміцнює імунну систе? му; сприяє знешкодженню та виведенню чужорідних речовин і отрут, покращує засвоєння заліза.

Дослідження довели важливу роль вітаміну С в:

синтезі ряду важливих гормонів і нейротрансмітерів

метаболізмі фолієвої кислоти і амінокислот

імунної функції

окислювально-відновної / антіоксідатівной функції

Присутність інших антиоксидантів, таких як вітамін Е і бета-каротин, підсилює захисні антіоксідатівние властивості вітаміну С (так звані? Травня АСЕ - концепція, широко використовувана при збагаченні різних продуктів харчування).

Дефіцит проявляється наступним чином:

Швидка стомлюваність, втома; знижений імунітет, особливо до про? холодці захворювань; крихкість кровоносних судин (часті синці на шкірі, кровоточивість ясен); погане загоєння порізів і ран, порушенні засвоєння заліза; у важких випадках — цинга.


У харчовій промисловості аскорбінова кислота та її похідні ис? Користуються головним чином в наступних цілях:

для збагачення продуктів харчування вітаміном С (фруктові соки, зі? косодержащіе і водорозчинні напої, лимонади, фруктові та овочеві пюре, сухі сніданки, льодяники, мармелад, жувальна ре? Зінька і т.п.)

для стандартизації вмісту вітаміну С (фруктові та овочеві соки, пюре, консерви)

для стабілізації продуктів харчування та напоїв (в якості натураль? ного антиоксиданту). Додавання аскорбінової кислоти в процесі переробки або перед упаковкою дозволяє зберегти колір, запах і поживну цінність продуктів у м'ясній промисловості для стаб? Лизации кольору свіжого м'яса і м'ясних продуктів, зниження кількості додаються нітритів і, отже, нітритного залишку в готовому продукті як поліпшувач для борошна і тіста. Додавання аскорбінової кислоти в свіжомелених борошно покращує її хлібопекарські властивості, тим самим заощаджуючи 4-8 тижнів, необхідних для дозрівання борошна після помелу.

Збагачення вітаміном С і стандартизація

Деякі продукти харчування містять недостатньо, або майже не містять вітаміну С (наприклад, яблучний, ананасовий, виноградний соки). Внесення аскорбінової кислоти дозволяє не тільки зберегти колір, смак і аромат про? Дукта, але також і підвищити його поживну цінність. Рекомендований уро? Вень збагачення: 30-100% від добової рекомендованої норми споживання організму на порцію.

Вміст вітаміну С в концентратах соків (таких як апельсиновий), використовуваних для виробництва соків або соковмісних напоїв, мо? Жет досить значно коливатися. Тому виробникам необ? Димо контролювати цей параметр і додавати вітамін С для гарантувала? Ванного вмісту в готовому напої. При збагаченні напоїв Аскор? Бінов кислотою слід враховувати її антіоксідатівную функцію (частина вітаміну С вступає в реакцію з вуглекислотою). Наприклад, якщо в 200 мл напою повинно міститися 70 мг вітаміну С (100% від рекомендованої норми споживання), то додавання вітаміну С на 1 літр продукту рассчи? Ховується наступним чином: 5 х 70 мг = 350 мг в якості вітаміну С і близько 100 мг в якості антиоксиданту.

Застосування вітаміну С не представляє особливих технологічних сложнос? Тей. Слід тільки врахувати деякі рекомендації:

вносити аскорбінову кислоту на можливо більш пізній стадії тих? нологічного процесу

уникати тривалого нагріву (для компенсації можливих втрат не? обходимо передбачати передозування)

уникати контакту з металевими частинами обладнання

використовувати воду з найменшим вмістом кисню

для збагачення молока в якості джерела вітаміну С бажано використовувати аскорбат натрію для запобігання свертинанія молока

якщо напої виробляються в танку (періодичний процес), розраховані кількості аскорбінової кислоти слід додавати перед пастеризацією або перед бутилюванням при перемішуванні

у разі безперервного технологічного процесу іспшм. використовується розчин аскорбінової кислоти, який краще додавати в напої за допомогою дозатора (дозуючого насоса)

Аскорбінова кислота у м'ясній промисловості

У процесі обробки м'яса, для збереження і поліпшення кольору м'ясних продуктів широко використовуються солі: нітрати і нітрити. Оксид натрію, що утворився в м'ясі внаслідок відновлення нітратів і нітритів, реагує з міоглобіном (фарбувальна речовина в м'язових тканинах), і в результаті виходить більш стабільне червоне речовина - нітрозоміоглобін. Аскорбінова кислота, будучи могутнім відновником, прискорює дану реакцію, що дозволяє скоротити час обробки м'яса, покращує рівномірність розподілу забарвлення і її стабільність. Використання, аскорбінової кислоти і аскорбату натрію у виробництві м'ясопродуктів дозволяє зменшити кількість використовуваного нітриту, знижуючи тим самим ризик утворення нітрозамінів і нітрозаміди, деякі з яких досить канцерогенні.

У виробництві ковбас, в процесі бланшування і копчення слід використовувати аскорбінову кислоту, а при приготуванні розсолу, наприклад для шинки, бекону і яловичої солонини, краще використовувати аскорбат натрію.

Дозування: 50 г аскорбінової кислоти на 100 кг м'яса.

Поліпшення хлібопекарських властивостей борошна

Якість борошна в основному визначається вмістом у ній білка. Дня того, щоб з борошна з низьким вмістом білка отримати хліб з хорошою текстурою і пористим м'якушем, необхідно використовувати так звані «поліпшувачі». Такі речовини як бромат калію, персульфати, трихлорид азоту і т. Д. Протягом багатьох років використовувалися як улучшікжі дня борошна. Після виявлення здатності аскорбінової кислоти покращуй, хлібопекарські властивості борошна, вперше з'явилася можливість використовувати в цих цілях безпечний, органічний для людини інгредієнт. Як правило, для хорошого результату досить внести від 2 до 5 г аскорбінової кислоти на 100 кг борошна.

Аскорбінова кислота як антиоксидант

Аскорбінова кислота як антиоксидант також широко применя? Ється в харчовій промисловості.

Стабільність

Вітамін С чутливий до нагрівання, впливу світла і кисню. Він може частково або повністю руйнуватися в продуктах в результаті дли? Тельного зберігання.

Безпека

За останні роки було проведено багато наукових досліджень безпеки вітаміну С в дозуваннях, в десятки разів перевищують рекомендовану норму споживання (бл. 70 мг на добу). На підставі результатів досліджень, у багатьох країнах норми були переглянуті в бік збільшення:

100 мг / добу - Німеччина, Австрія, Швейцарія, Японія

110 мг / добу — Франція

У США, Канаді та Японії була введена максимально допустима доза споживання вітаміну С з їжею, яка склала 2000 мг на добу. Таким чином, на підставі проведених досліджень, можна зробити висновок про безпеку вітаміну С в межах вищевказаних дозувань.