ru

NATASEEN ® (засіб проти плісені) «Siveele»/Голландія/ (натаміцин)

NATASEEN ® (засіб проти плісені) «Siveele»/Голландія/ (натаміцин)

NATASEEN ® (засіб проти плісені) «Siveele»/Голландія/ (натаміцин)

NATASEEN ® виробництва «Siveele»/Голландія/ - фунгицидний препарат, активною речовиною якого являється натаміцин. Вперше NATASEEN ® був отриманий у дослідницьких лабораторіях компанії «Siveele»/Голландія. Препарат виділений з культури Streptomyces natalensis, знайдено у взірці ґрунту провінції Наталь (Південна Африка). У лабораторії вдалось отримати речовину у чистому вигляді. NATASEEN ® являє собою високоефективний препарат для боротьби з пліснявою і дріжджами, але не активний у відношенні до бактерій, тому він не перешкоджає процесам дозрівання сиру. Препарат найбільш ефективний у діапазоні  рН від 4 до 7. У Європі NATASEEN ® застосовується з 1963 року для усіх видів сирів.

Застосування NATASEEN ®: для покриття сирів, покриття м'ясних виробів, у водних суспензіях для занурення або обприскування твердого сира, оболонок, поверхні сирів, ванн з розсолом, колбасних оболонок, для свіжих продуктів — йогурта, домашнього сиру, рікотти. NATASEEN ® - рідка форма, яка містить натамицин, розроблена спеціально для пригнічення росту плісняви та дріжджів на поверхні харчових продуктів та, зокрема, сиру. Наноситься препарат трьома способами: зануренням, обприскуванням, обтиранням. При застосуванні методу обприскування готується розчин 25 мл NATASEEN ® / 1 л води (1000 ррm натаміцин). Шар повинен наноситись рівномірно на усю поверхність сиру для забезпечення необхдної 0,5 мг натаміцина/дм2).

1. Структура

NATASEEN ®, в чистому вигляді, виходить у вигляді кристалів. З плином часу була визначена його складна хімічна структура.

Його емпірична формула: C33H47NO13. Його структурна формула:

delvoc01

2. Фізичні властивості

NATASEEN ® не має ні кольору, ні запаху, ні смаку. У кристалічній формі NATASEEN ® відрізняється чудовою стійкістю. Його УФ спектр досягає максимуму при λ = 220, 290, 303, 318 нм і мінімуму при λ = 250, 295,5, 311 нм. Питоме обертання натамицина злегка змінюється в трьох важливих органічних розчинниках:

А25 в глаціаловой оцтової кислоті складає: +272,8 в бутанолі: 250,0, а в диметил формамідом: +58,0.

Спектри можуть бути використані для ідентифікації та аналізу.

Розчинність у воді та більшості органічних розчинниках є надзвичайно низькою. При кімнатній температурі близько 50 мг - розчиняється в 1 літрі чистої води.

Така низька розчинність робить NATASEEN ® дуже підходящим для обробки харчових продуктів. Таким чином, він є активним в тих самих місцях, куди потрапляє більшість грибків, не впливаючи, тим не менш, на процеси ферментації, що мають основне значення дляпевних харчових продуктів. NATASEEN ® є амфотерічним. Розчинність у воді є найбільш низькою при нейтральному pH, однак збільшення розчинності відбувається при низькому і високому pH.

3. Хімічні властивості.

Як показує структурна формула, NATASEEN ® є тетраеном. Тетраеновая група відіграє важливу роль в активності Дельвоцида по відношенню до грибків. Його тетраеновая структура, тим не менш, також робить NATASEEN ® в деякій мірі схильним дії окислювачів і ультрафіолетового (УФ) випромінювання.

4. Miкробіологіческіe властивості

NATASEEN ® є надзвичайно активним проти всіх грибків, але не проти вірусів, бактерій або інших мікроорганізмів. Це було підтверджено як в лабораторіях, так і на практиці. Як і з речовинами - інгібіторами взагалі, мінімальна інгібіторна концентрація Дельвоцида є функцією кількості присутніх мікроорганізмів.

Мінімальна інгібіторна концентрація (МІК) багатьох грибків показана в Таблицях 1 і 2. Ці значення були отримані при тих же самих умовах відносно pH, температури і початкового кількісного показника клітин.

5. Активність і стійкість

Остаточне практична дія NATASEEN ® визначається застосовуваною концентрацією, а також стійкістю цього антімікоті при переважаючих умовах. На стійкість впливають наступні фактори:

кислотність (показник pH), температура, світло, присутність окислювачів і важких металів. Дія кожного з цих факторів визначено нижче і на наступному листі.

А. Кислотность (показник pH) Активність розведеною водної суспензії відносно грибків в малому ступені схильна до дії показника pH, що є великою перевагою NATASEEN ® в порівнянні з деякими іншими фунгіцидами.

Кислотність, тим не менш, впливає на стабільність.

При значеннях показника pH нижче 3 і вище 9, суспензія NATASEEN ® є менш стабільною.

Даний графік ясно показує високу стійкість суспензії NATASEEN ® в широкому діапазоні значень pH; таке положення не є надуманим, оскільки при температурах нижче 30 ° С крива стійкості може проходити ще вище.

В. Температура

Водна суспензія NATASEEN ® при нейтральному pH може витримувати температуру 50 ° С (112 ° F) протягом декількох днів без будь-якого помітного впливу. Він далже може витримати кілька годин нагрівання до температури 100 ° С (212 ° F).

Тим не менш, сильно розведені "розчини" представляються володіють набагато меншою стійкістю. Активність зменшується в основному за рахунок гідролізу на натамицина на мікосамін і апонатаміцін. Докладні відомості наведені на графіку.

delvoc02

C. Світло

Опромінення прямими сонячними променями призводить до поступового погіршення активності водної суспензії NATASEEN ®. Рекомендується якомога більше екранувати його суспензію від такого випромінювання.

D. Присутність окислювачів

Контакт з деякими окислювачами сприяє хімічному розкладанню NATASEEN ®. Не допускайте контакту з такими речовинами. Органічні пероксиди та групи сульфгідріла, наприклад, навіть у низьких концентраціях можуть швидко привести до розкладання NATASEEN ®.

Є. Присутність важких металів Важкі метали також надають несприятливу дію на стійкість розведених водних суспензій NATASEEN ®. пластмаси або нержавіючої сталі.
Безпека та правовий статус NATASEEN ®

delvoc03

Присутність грибків в харчових продуктах являє собою реальну загрозу здоров'ю людини. Значна кількість видів грибків виробляє високотоксичні речовини (мікотоксини) навіть при дуже низьких температурах зберігання. Деякі з цих мікотоксинів мають канцерогенні властивості. Деякі з цих речовин мають канцерогенні властивості. Оскільки ці речовини испускаются міцелій, вони розсмоктуються в їжі, так, що видалення грибків шляхом ретельного очищення поверхні не виключає відсутності цих мікотоксинів. Дієва профілактика росту грибків є, таким чином, абсолютно необхідною. У цьому відношенні, набуває вельми очевидне значення ефективне антімікотное дію NATASEEN ®.

Крім того, ризик псування високоцінних запасів харчових продуктів є постійним джерелом занепокоєння виробників і продавців.

Якісний антімікоті повинен відповідати наступним вимогам:

• він повинен володіти великою активністю проти всіх грибків, які можуть викликати псування

• він повинен залишатися активним протягом досить довгого часу для запобігання появи грибків в харчових продуктах при використанні в реальних умовах

• він повинен бути безпечним для споживача

• він не повинен збільшувати ціну

• він не повинен впливати на якість, зовнішній вигляд, запах, колір і смак.

NATASEEN ® відповідає всім цим вимогам. З 1963 року він все більш часто використовується майже в усіх країнах Західної Європи для практично всіх типів йогуртів, сирів і ковбаси.

NATASEEN ® також забезпечує додаткові переваги:

• навіть при дуже низьких концентраціях, приблизно в 5 мл на кг, харчові продукти, оброблені NATASEEN ®, не міститимуть грибків протягом тривалого періоду часу. NATASEEN ®, таким чином, є виключно активним антімікоті

• NATASEEN ® послідовно уповільнює утворення токсичних і канцерогенних продуктів

• NATASEEN ® не створює якої б то не було загрози здоров'ю людини. Це було багаторазово і повністю доведено науковими дослідженнями, а також багатьма роками практичного досвіду

• NATASEEN ® не збільшує ціни. Фактично, NATASEEN ® приносить значну економію: витрати на очищення виключаються, втрати, викликані псуванням, не допускаються, зменшуючи, тим самим, кількість претензій споживача

• NATASEEN ® покращує якість і зовнішній вигляд оброблених ним харчові продукти: вони виглядають чистими

• Дельвоцид залишається на поверхні, але не проникає в продукти