ru

NATASEEN ® (засіб проти плісені) «SIVEELE» /Голандія/ (натаміцин)

NATASEEN ® (засіб проти плісені) «SIVEELE» /Голандія/ (натаміцин)

NATASEEN ® (засіб проти плісені) «SIVEELE» /Голандія/ (натаміцин)

NATASEEN ® виробництва «SIVEELE» /Голандія/ - фунгицидний препарат, активною речовиною якого являється натаміцин. Вперше NATASEEN ® був отриманий у дослідницьких лабораторіях компанії «SIVEELE». Препарат виділений з культури Streptomyces natalensis, знайдено у взірці ґрунту провінції Наталь (Південна Африка). У лабораторії вдалось отримати речовину у чистому вигляді. NATASEEN ® являє собою високоефективним препаратом для боротьби з пліснявою і дріжджами, але не активним у відношенні до бактерій, тому він не перешкоджає процесам дозрівання сиру. Препарат найбільш ефективний у діапазоні  рН від 4 до 7. У Європі NATASEEN ® застосовується з 1963 року для усіх видів сирів.

Застосування NATASEEN ®: для покриття сирів, покриття м'ясних виробів, у водних суспензіях для занурення або обприскування твердого сира, оболонок, поверхні сирів, ванн з розсолом, колбасних оболонок, для свіжих продуктів — йогурта, домашнього сиру, рікотти. NATASEEN ® - рідка форма, яка містить натамицин, розроблена спеціально для пригнічення росту плісняви та дріжджів на поверхні харчових продуктів та, зокрема, сиру. Наноситься препарат трьома способами: зануренням, обприскуванням, обтиранням. При застосуванні методу обприскування готується розчин 25 мл NATASEEN ® / 1 л води (1000 ррm натаміцин). Шар повинен наноситись рівномірно на усю поверхність сиру для забезпечення необхдної 0,5 мг натаміцина/дм2).

1. Структура

NATASEEN ®, в чистому вигляді, виходить у вигляді кристалів. З плином часу була визначена його складна хімічна структура.

Його емпірична формула: C33H47NO13. Його структурна формула:

delvoc01

2. Фізичні властивості

NATASEEN ® не має ні кольору, ні запаху, ні смаку. У кристалічній формі Делвоцид відрізняється чудовою стійкістю. Його УФ спектр досягає максимуму при λ = 220, 290, 303, 318 нм і мінімуму при λ = 250, 295,5, 311 нм. Питоме обертання натамицина злегка змінюється в трьох важливих органічних розчинниках:

А25 в глаціаловой оцтової кислоті складає: +272,8 в бутанолі: 250,0, а в диметил формамідом: +58,0.

Спектри можуть бути використані для ідентифікації та аналізу.

Розчинність у воді та більшості органічних розчинниках є надзвичайно низькою. При кімнатній температурі близько 50 мг - розчиняється в 1 літрі чистої води.

Така низька розчинність робить NATASEEN ® дуже підходящим для обробки харчових продуктів. Таким чином, він є активним в тих самих місцях, куди потрапляє більшість грибків, не впливаючи, тим не менш, на процеси ферментації, що мають основне значення дляпевних харчових продуктів. Делвоцид є амфотерічним. Розчинність у воді є найбільш низькою при нейтральному pH, однак збільшення розчинності відбувається при низькому і високому pH.

3. Хімічні властивості.

Як показує структурна формула, NATASEEN ® є тетраеном. Тетраеновая група відіграє важливу роль в активності NATASEEN ® по відношенню до грибків. Його тетраеновая структура, тим не менш, також робить NATASEEN ® в деякій мірі схильним дії окислювачів і ультрафіолетового (УФ) випромінювання.

4. Miкробіологіческіe властивості

NATASEEN ® є надзвичайно активним проти всіх грибків, але не проти вірусів, бактерій або інших мікроорганізмів. Це було підтверджено як в лабораторіях, так і на практиці. Як і з речовинами - інгібіторами взагалі, мінімальна інгібіторна концентрація NATASEEN ® є функцією кількості присутніх мікроорганізмів.

Мінімальна інгібіторна концентрація (МІК) багатьох грибків показана в Таблицях 1 і 2. Ці значення були отримані при тих же самих умовах відносно pH, температури і початкового кількісного показника клітин.

5. Активність і стійкість

Остаточне практична дія NATASEEN ® визначається застосовуваної концентрацією, а також стійкістю цього антімікоті при переважаючих умовах. На стійкість впливають наступні фактори:

кислотність (показник pH), температура, світло, присутність окислювачів і важких металів. Дія кожного з цих факторів визначено нижче і на наступному листі.

А. Кіслотность (показник pH) Активність розведеною водної суспензії відносно грибків в малому ступені схильна до дії показника pH, що є великою перевагою NATASEEN ® в порівнянні з деякими іншими фунгіцидами.

Кислотність, тим не менш, впливає на стабільність.

При значеннях показника pH нижче 3 і вище 9, суспензія NATASEEN ® є менш стабільною.

Даний графік ясно показує високу стійкість суспензії NATASEEN ® в широкому діапазоні значень pH; таке положення не є надуманим, оскільки при температурах нижче 30 ° С крива стійкості може проходити ще вище.

В. Температура

Водна суспензія NATASEEN ® при нейтральному pH може витримувати температуру 50 ° С (112 ° F) протягом декількох днів без будь-якого помітного впливу. Він далже може витримати кілька годин нагрівання до температури 100 ° С (212 ° F).

Тим не менш, сильно розведені "розчини" представляються володіють набагато меншою стійкістю. Активність зменшується в основному за рахунок гідролізу на натамицина на мікосамін і апонатаміцін. Докладні відомості наведені на графіку.

delvoc02

C. Світло

Опромінення прямими сонячними променями призводить до поступового погіршення активності водної суспензії Делвоцида. Рекомендується якомога більше екранувати його суспензію від такого випромінювання.

D. Присутність окиснювачів

Контакт з деякими окиснювачами

сприяє хімічному розкладанню Делвоцида. Не допускайте контакту з такими речовинами. Органічні пероксиди та групи сульфгідріла, наприклад, навіть у низьких концентраціях можуть швидко привести до розкладання NATASEEN ®.

Є. Присутність важких металів Важкі метали також надають несприятливу дію на стійкість розведених водних суспензій NATASEEN ®. пластмаси або нержавіючої сталі.
Безпека та правовий статус NATASEEN ®

delvoc03

Присутність грибків в харчових продуктах являє собою реальну загрозу здоров'ю людини. Значна кількість видів грибків виробляє високотоксичні речовини (мікотоксини) навіть при дуже низьких температурах зберігання. Деякі з цих мікотоксинів мають канцерогенні властивості. Деякі з цих речовин мають канцерогенні властивості. Оскільки ці речовини испускаются міцелій, вони розсмоктуються в їжі, так, що видалення грибків шляхом ретельного очищення поверхні не виключає відсутності цих мікотоксинів. Дієва профілактика росту грибків є, таким чином, абсолютно необхідною. У цьому відношенні, набуває вельми очевидне значення ефективне антімікотное дію NATASEEN ®.

Крім того, ризик псування високоцінних запасів харчових продуктів є постійним джерелом занепокоєння виробників і продавців.

Якісний антімікоті повинен відповідати наступним вимогам:

• він повинен володіти великою активністю проти всіх грибків, які можуть викликати псування

• він повинен залишатися активним протягом досить довгого часу для запобігання появи грибків в харчових продуктах при використанні в реальних умовах

• він повинен бути безпечним для споживача

• він не повинен збільшувати ціну

• він не повинен впливати на якість, зовнішній вигляд, запах, колір і смак.

NATASEEN ® відповідає всім цим вимогам. З 1963 року він все більш часто використовується майже в усіх країнах Західної Європи для практично всіх типів йогуртів, сирів і ковбаси.

NATASEEN ® також забезпечує додаткові переваги:

• навіть при дуже низьких концентраціях, приблизно в 5 мл на кг, харчові продукти, оброблені Делвоцидом, не міститимуть грибків протягом тривалого періоду часу. NATASEEN ®, таким чином, є виключно активним антімікоті

• NATASEEN ® послідовно уповільнює утворення токсичних і канцерогенних продуктів

• NATASEEN ® не створює якої б то не було загрози здоров'ю людини. Це було багаторазово і повністю доведено науковими дослідженнями, а також багатьма роками практичного досвіду

• NATASEEN ® не збільшує ціни. Фактично, Делвоцид приносить значну економію: витрати на очищення виключаються, втрати, викликані псуванням, не допускаються, зменшуючи, тим самим, кількість претензій споживача

• NATASEEN ® покращує якість і зовнішній вигляд оброблених ним харчові продукти: вони виглядають чистими

• Делвоцид залишається на поверхні, але не проникає в продукти