ru

Ортофосфорна кислота

Ортофосфорна кислота Е338

Технологічні функції підкислювачі, синергист антиоксидантів, харчування для дріжджів, каталізатор гідролізу та інверсії.

Синоніми Фосфорна кислота; англ. phosphoric acid, orthophosphoric acid; нім. Orthophosphorsaure, Phosphorsaure; фр. acide orthophospho-rique, acide phosphorique.

Емпірична формула H3PO4.

CAS №: 7664-38-2

Фізико-хімічні властивості: Тпл 42,35С; Тополь 150С (з утворенням конденсованих фосфорних кислот); змішується з водою і етанолом.

Органолептичні властивості Прозора в'язка рідина без кольору і запаху.

Фізико-хімічні властивості Тпл42,35оС; Тразл 150оС (з утворенням конденсованих фосфорних кислот); змішується з водою і етанолом.

Природне джерело У формі фосфатів.

Застосування: В якості окислювача безалкогольних та слабоалкогольних напоїв, кондитерських виробів, плавлених сирів, як освітлювач у виробництві цукру.

Міститься у мелассі фосфору недостатньо для нормальної життєдіяльності дріжджів, тому у неї добовляют в якості джерела фосфору ортофосфорну кислоту. З тією ж метою її додають в опару для хліба (500 мг / кг борошна).

Ортофосфорна кислота по ГОСТ 6552-80 «Кислота ортофосфорна. Технічні умови »внесена до переліку сировини в ГОСТ 13741-91« Коньяки. Загальні технічні умови », а по ГОСТ 10678-76« Кислота ортофосфорна термічна. Технічні умови »до переліку сировини ГОСТ 171-81« Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови". Інші області застосування: у виробництві добрив, кормів, як компонент антикорозійних покриттів металів.